Skip to main content

Kerst 2023

Kerstavond - zondag 24 december  

Om 19:00 ben je van harte welkom in De Binnenwaai voor een interactief Kerstverhaal voor jong en oud. We gaan het Kerstverhaal helemaal meemaken: Jozef en Maria, de herbergier, herders en keizer Augustus... Ze zijn er allemaal! En ze vertellen ons hun verhaal. De kinderen dragen bij aan het verhaal door voorwerpen die ze aan de vertellers geven. Wie heeft er een voerbak voor het kindje? Wie een sleutel om nog snel het huis op slot te kunnen doen?

Tussendoor zingen we sfeervolle Kerstliederen onder begeleiding van gitaarmuziek van Alexander Kyrkos en een aantal van zijn jonge leerlingen. Zo komt het Kerstverhaal binnen! Alle kinderen zijn van harte welkom met hun (groot)ouders en natuurlijk zijn alle volwassenen ook van harte welkom om mee te luisteren en kijken naar dit verhaal. 

Na afloop is er iets lekkers te drinken en ben je van harte welkom nog even gezellig te blijven. 

Om 21.00 uur is er een intieme, verstilde viering met het kerstverhaal, kerstliederen, muziek, lichtjesceremonie, geïnspireerde tekst en gebed
Thema: "Een stralend licht - Wijs ons de weg naar Uw vrede"
Met medewerking van: Arni Hubbeling, Mariëtte Bos, Pim Jonker en Marjolein Hekman.

Eerste Kerstdag - maandag 25 december 
Op 25 december om 11:00 ben je van harte welkom voor een feestelijke viering in De Binnenwaai. Voorganger is Marjolein Hekman en Elena Manevska speelt op de vleugel. Een moment om even uit alle kerstdrukte te ontsnappen en samen de geboorte van Jezus op aarde te vieren. Wat betekent de geboorte van dat kleine kindje zo lang geleden voor ons nu? Op welke manier brengt het vandaag redding en vrijheid? Licht in het donker? We zingen met elkaar kerstliederen en horen het kerstverhaal. Ook luisteren we naar twee prachtige liederen van het Binnenwaaikoor! Iedereen van jong tot oud is van harte welkom. Thema: “Zet je hart open”

Steun kerst op IJburg

Lees meer: Kerst

  • Hits: 1577

Bier & Boeken

Twee van de beste dingen die er zijn! Onder het genot van een drankje gaan we met elkaar in gesprek over een boek dat we gelezen hebben.

Op vrijdagavond 17 mei om 20:30 gaan we in een IJburgs café in gesprek over 'In de mist van Golden Gate Park' van Murat Isik. 

Van harte welkom om mee te doen aan deze leesgroep vanuit De Binnenwaai!

Praktisch

De enige kosten zijn de aanschaf of het lenen van het boek en drankjes op de avond zelf.
Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Marjolein via

Lees meer: Bier & Boeken

  • Hits: 1400

Lectio Divina

Onder leiding van Arni Hubbeling zijn er twee groepjes die samen Lectio Divina doen. Beide groepen komen tweewekelijks op woensdagochtend bij elkaar. De ene groep leest steeds een stuk verder uit het Lukas evangelie en de andere uit het evangelie van Johannes. Door vanuit verschillende vragen de tekst 3x hardop te lezen en bij jezelf te blijven kan het Woord op vaak heel onverwachte wijze gaan leven. Bij Lectio Divina doorloop je vier fasen: lectio, meditatio, oratio en contemplatio: lezing, meditatie, gebed en contemplatie. Eerst bekijk je de tekst met je verstand: “wat valt je op?”. Daarna ga je met de woorden naar je hart: “wat in de lezing raakt je, in je gevoel of in je geloof?” Vervolgens gaan de deelnemers met wat zij beleefd hebben in gebed en tot slot blijven ze nog in stilte en vertoeven ze zo mogelijk in Gods nabijheid. De lectio begint om 10:15 bij Arni thuis met een rondje hoe het met iedereen gaat, waarna de lectio zelf start. Het is vaak rond 12 uur afgelopen.

Wil je de lectio divina een keer meemaken? Stuur dan een berichtje naar Arni. Je kan haar bereiken via:

Lees meer: Lectio Divina

  • Hits: 1657

Avondgebed

Elke maand om is er op een dinsdag of donderdag om 20:00 een avondgebed in De Binnenwaai. We bidden met elkaar en luisteren soms naar een lied of een tekst. Er is ruimte voor persoonlijk gebed en we bidden ook voor De Binnenwaai, IJburg, de PKA en dingen die spelen in deze wereld. Er is stilte en de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.

Van harte welkom om aan te sluiten!

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Marjolein via  

Lees meer: Avondgebed

  • Hits: 1279