Kernteamleden

Jan-Joost van Dam

Jan-Joost van Dam

De Binnenwaai organiseert diverse activiteiten en vormt voor mij een inspirerende plek voor bezinning en samenzijn. Maar net als de rest van de samenleving is ook de (protestantse) kerk in beweging. Dat vraagt om flexibiliteit, daadkracht en saamhorigheid.

Als voorzitter van het kernteam combineer ik mijn bestuurservaring met maatschappelijke betrokkenheid en zingeving. Het is een mooie uitdaging om samen met o.a. het kernteam, de kerkgemeente, de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) en natuurlijk de wijk IJburg onze jonge kerk op de kaart te zetten!

Linda Frank

Ik ben onderdeel van het gezin Frank - Jason, mijn man, en onze 2 dochters Helen en Rosa. We zijn vanuit Haarlem verhuisd naar IJburg eind 2008. We lieten een lieve buurt in Haarlem achter en bouwen nu hier op IJburg weer aan een netwerk van 'goede buren', door er voor elkaar te zijn. Want 'beter een goede buur dan een verre vriend'.

Jason en ik werken allebei in Amsterdam en nu we er ook weer wonen, hebben we meer tijd voor het gezin.

Dat is ook het leuke aan Kerk op IJburg - we zijn samen als gezin betrokken. De kinderen ontmoeten nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, komen meer in aanraking met muziek, en de verhalen uit de Bijbel. Voor mij biedt het de gelegenheid om invulling en verdieping te geven aan mijn geloof, door mij in te zetten voor anderen.

Joke Schoofs-van Zanten

Joke Schoofs-van ZantenIk ben gepensioneerd verpleegkundige, werkte als weekendhoofd en 's nachts in de thuiszorg. Net als mijn zoon en dochter woon ik vanaf het begin op IJburg. Mijn drie kleinkinderen wonen vlak bij mij en ik pas vaak op. Ook buren met honden weten me te vinden. Ik laat ze (de hondjes) graag en veel uit. 

De Binnenwaai is voor mij een goede plek. Voor deze er was kwam ik veel in de Tronk en ik ben blij dat de overgang indertijd in goede harmonie is verlopen. Ik ben blij dat Binnenwaai dominee Rob Visser veel doet voor IJburg. Het belangrijkst vind ik echter dat de Binnenwaai een plek is waar je er voor elkaar bent.

 

Angelique Brasser

Mijn naam is Angelique Brasser en samen met mijn man Ferrie en onze drie dochters Emma-Sophie, Rebecca en Isabelle wonen we alweer 5 jaar op IJburg.

Toen we in 2012 voor het eerst in de Binnenwaai kwamen waren we verrast door de diversiteit aan mensen die er komen. Het kleinschalige spreekt me aan, je hebt al heel snel contact met iedereen.

Dat maakt dat ik me meteen thuis voelde in de Binnenwaai. Daarom heb ik niet lang getwijfeld toen ik werd gevraagd voor het kernteam. Hoewel ik een drukke baan heb en een korte opleiding ga volgen voor 

Nederlands als tweede taal ben ik bereid om me in te gaan zetten voor de Binnenwaai. Ik heb al veel ervaring opgedaan in kerkelijk werk en heb een gezonde dosis humor om alles te relativeren. Ik heb er zin in!

Meer artikelen...

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief