Skip to main content


Grotere kaart weergeven

Gratis parkerenGratis parkeren:
dagelijks na 19.00 uur
en op zondag

Lees meer: Contacten

  • Hits: 2892

Zomerse ontmoetingsavond in De Binnenwaai

Vrijdagavond 26 augustus ben je vanaf 19:30 van harte welkom in De Binnenwaai om andere Binnenwaaiers en IJburgers te ontmoeten. Neem iets lekkers te eten of drinken mee om te delen en wellicht een leuk spel. 

Graag tot dan!


Lees meer: Zomerse ontmoeting

  • Hits: 1384

Bijbelstudie Binnenwaai

Regelmatig is er op donderdagavond een Bijbelstudie avond in De Binnenwaai. Op deze avonden gaan we met elkaar in gesprek over een bepaald thema. Welkom om aan te sluiten!

Meditatiereeks 'De kunst van het wachten' 

Bij het leven in de stad van vandaag hoort vaak een hoop stress. In de jacht naar rust en balans laten we boodschappen bezorgen, racen we heen en weer op e-bikes en werken we whatsapp bij onder het eten.

Maar brengt het handig uitbesteden en combineren van onze drukte echt de rust en vrede waar we zo diep naar verlangen? Eerlijk gezegd: vaak niet…

Meditatie helpt om te vertragen en verdragen, om het leven ten volle aan te nemen – met alle mooie en moeilijke kanten die erbij horen. Zo kan er van binnen geleidelijk een vrede ontstaan die je draagt door alle bewegingen van het drukke stadsleven heen.

In vijf avonden oefen je bij de Binnenwaai in de kunst van het wachten. Elke avond bestaat uit drie tot vier meditaties waarin verschillende zintuigen worden aangesproken. Je mediteert op muziek en op beelden, bewegend of zittend, in stilte of met tekst. Daarbij is christelijke spiritualiteit een bron van inspiratie, maar gebruiken we ook wijsheid uit andere tradities.


De cursus wordt verzorgd door Kirsten Kalkman en Maarten Vogelaar van Gist.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelden is nodig, dat kun je hier doen. Je kunt meedoen aan de hele serie of je aanmelden voor een losse avond.


Donderdag 15 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 20 juni van 20:00 tot 22:00 uur (15 februari van 19:30 tot 22:00 uur)

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelden is nodig, dat kun je hier doen.


Lees meer: Bijbelstudie Chosen

  • Hits: 1612

Vintage kledingwinkel

De Binnenwaai heeft voorlopig geen openstelling op donderdag overdag. We zijn ook gestopt met het innemen en verkopen van tweedehands kleding. Zodra hier verandering in komt, zullen we dat op deze en andere plekken kenbaar maken. We zijn vaak open op donderdagavond en natuurlijk iedere zondag vanaf 10.30 uur. Je bent dan van harte welkom. Heb je behoefte aan contact, mail ons via  

Lees meer: Vintage Kledingwinkel

  • Hits: 2075

Rock Solid

Rock Solid (11-14 jaar) is een jeugdgroep met wie we tweewekelijks op de vrijdagavond bij elkaar komen om gezellig bij te kletsen, leuke en gekke spelletjes te spelen, even al je energie eruit te gooien en om meer te leren over God en de Bijbel. Het voornaamste doel van de avond is plezier maken, maar ook om een plek te zijn waar we alles met elkaar kunnen delen: die ene onvoldoende, of een ruzie die je op school gehad hebt.

Weet je niks of juist heel veel over de Bijbel? Iedereen is welkom! Ben je nieuwsgierig of heb je nog vragen? Schroom niet om een berichtje te sturen naar Merel.

Merel is de nieuwe tienerwerker bij De Binnenwaai. Zij vertelt over zichzelf:

Ik ben Merel en tienerwerker voor de tieners van Rock Solid! Ik leid één keer in de twee weken de tienergroep op de vrijdagavond en hoop daarmee tieners aan te moedigen om na te denken over God en daarnaast een plek te bieden om als tieners onderling elkaar te ontmoeten. Mocht je interesse hebben om een keertje langs te komen kan je mij altijd een berichtje sturen (0623726235)! 

  • Buiten 2

  • Buiten 1

Lees meer: Rock Solid & NEXT

  • Hits: 1918