Horror stories in de Bijbel - 27 maart 19.30 uur - Virtueel

De groep zal virtueel bijeenkomen met gebruik van het programma "Zoom". 
Degenen die al eerder deelnamen aan de bijbelstudie krijgen rechtstreeks bericht van onze voorganger Alexander met de details.

Iedereen is van harte welkom om ook aan te sluiten vanavond: stuur dan een mail aan Alexander: 

Vanaf september 2019 zijn wij met een gloednieuwe Bijbelstudie over vreemde, bizarre en soms ook angstaanjagende Bijbelverhalen gestart.

Van botten die tot leven komen, voor monsters die in de lagune op de loer liggen, je eigen dochter offeren, bovenmenselijke en gewelddadige reuzen, slechte engelen.

Het staat allemaal in de Bijbel. Moeten wij zulke teksten negeren? Of zoeken we naar een uitleg waar we in onze tijd wel mee uit de voeten kunnen?

Rock Solid - 27 maart 19.30 uur - Virtueel

Ook het tienerwerk gaat virtueel door: deze vrijdag om 19.30 via een Skype uitnodiging van Noud. 

Meld je aan bij Noud,  als je nog niet in de WhatsApp groep zit van Rock Solid en wel mee wilt doen: van harte welkom!

Viering op zondag 29 maart 11.00 uur (via live stream)

Ds. Greteke de Vries is onze voorganger deze zondag, in de online viering om 11 uur via kerkdienstgemist.nl. 

De psalm van deze zondag, 130, volgens het oecumenisch leesrooster geeft stem aan wie volkomen in de put zit. Meer nog dan nachtwakers uitkijken naar de morgen, zó kijkt deze mens uit, naar zijn of haar bevrijding. Wachten op de morgen, op de dag dat deze ellende voorbij is: hoe doe je dat, in Godsnaam?

Als luisteraar hoef je hiervoor niets bijzonders te doen of te installeren: alleen klikken op onderstaande link, op zondagochtend 11 uur. (Ook is het mogelijk om de viering later nog te beluisteren.) https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai 

Muzikale begeleiding op de vleugel door Mariëtte Bos. 

U kunt meezingen en meelezen aan de hand van de liturgie die zondagochtend via kerkdienstgemist.nl beschikbaar zal zijn.

Uw gift kunt u ook online geven via de Givt app of link naar Gvit via kerkdienstgemist.nl, of overmaken op onderstaand rekeningnummer: 

Protestantse Gemeente IJburg
NL 30 INGB 0004 7001 00
mededeling: collecte Binnenwaai 29 maart

Thuispakket Palmpaasstok aangeboden!

Op zondag 5 april is het Palmpasen, en is het de traditie in de Binnenwaai geworden om met de kinderen tijdens de viering Palmpaasstokken te maken.

We bieden de ouders en kinderen de mogelijkheid dit thuis te doen met een 'thuispakket' waarin alle benodigdheden al zitten om een mooie stok te versieren, en een uitleg en verhaal erbij. 

Geinteresseerd in zo'n pakket? Mail ons dan op uiterlijk donderdag 2 april.   

Update rondom Corona

In verband met de Corona maatregelen zullen alle activiteiten in De Binnenwaai tot 6 april afgelast worden. Een aantal activiteiten gaat echter wel virtueel door! Let hierbij op de aankondiging hier op de website of via andere social media kanalen. Wekelijks is de online viering op zondagochtend 11.00 uur te volgen via kerkdienstgemist: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1928-De-Binnenwaai

De drie kernraden van de Protestantse Kerk Amsterdam-Oost hebben het volgende overwogen en besloten:
We willen in deze crisis alles stap voor stap benaderen en voorlopig nog niet te veel plannen maken voor verder dan een paar weken. Het werd deze week duidelijk dat dit nog heel lang gaat duren, maar we zien ook dat de opvattingen en aanbevelingen enorm snel veranderen.  
In elk geval worden tot 6 april in alle drie de kernen en in het Diaconaal Centrum Oost alle wekelijkse activiteiten opgeschort, met uitzondering van het avondgebed in de Eltheto en de Open Kerk op zaterdag in de Muider.

De ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Houd de website van de PKAO in de gaten.

Ga ook naar de website van de PKA of PKN voor de laatste update rondom het Coronavirus binnen de Prostestantse Kerk:

https://www.protestantsamsterdam.nl/update-rondom-corona/

https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

Contact met Diaconale Werkgroep

In elke kern – Binnenwaai, Eltheto en Muider – is er een meldpunt om aan te geven dat je graag gebeld wilt worden, of hulp nodig hebt bij de boodschappen. Meldingen worden binnen 24 uur verwerkt.
Voor de Binnenwaai: Pim Jonker, , 06 497 283 37 
Voor de Eltheto: Anneke Oosterhuis,
Voor de Muider: , 06 481 247 53 

Alpha Youth IJburg

Vanaf vrijdag 20 maart start Alpha Youth in De Binnenwaai, in de aankomende weken zullen jongeren 7x bij elkaar komen om samen te eten en het daarna te hebben het aan de hand van een filmpje of een spreker over grote thema’s binnen het christendom.

Een paar voorbeelden van deze thema’s zijn: 'Wie is Jezus', 'Hoe kun je geloven' en 'Bijbel lezen: waarom en hoe?’

De Alpha cursus is voor jongeren en tieners van +/- 12 tot 16. Heb je vragen of/en lijkt het je leuk en wil je je aanmelden, dan kan je mij mailen:  en hopelijk tot dan!

Vrijdagavond 18.00-21.30
@ De Binnenwaai, Ed Pelsterpark 2

- 20 maart (afgelast)
- 3 april (afgelast)
- 17 april
- 1 mei
- 15 mei
- 29 mei
- 5 juni

Collectebonnen verkrijgbaar

Beste gemeenteleden,

Bij De Binnenwaai is er de mogelijkheid collectebonnen te bestellen. Doordat dit op uw bankafschrift staat kunt u het bedrag bij giften aftrekken van de belasting (na aftrek van de drempel). De Binnenwaai heeft een ANBI status, dat is voor geheel PKA hetzelfde RSIN nummer; 818517669.

De bonnen zijn verkrijgbaar in stroken van 20 stuks (zelf even losknippen) van 1 euro, 2 euro of 5 euro. U doet de bonnen in de gewenste hoeveelheid bij de collecte in het mandje.

U bestelt de bonnen door geld over te maken naar de Binnenwaai NL30INGB0004700100 en tegelijk een mail te sturen naar Fedde Jonker; met uw adres en uw bestelling. We bezorgen dan zsm uw bonnen of overhandigen ze in de kerk. U kunt vragen om een kwitantie voor uw administratie.

Heeft u nog vragen, stel ze dan gerust per mail.

Uiteraard hopen we op nog meer vrijgevigheid als de overheid een beetje meebetaald!

Penningmeester Binnenwaai
Fedde Jonker

Bezoek aan Westerbork 6-4-2019

Afgelopen weekend met maar liefst 50 jongeren van Amsterdam IJburg inclusief begeleiding een bezoek gebracht aan kamp Westerbork. Het was memorabel en indrukwekkend. De jongeren waren geraakt door het bezoek aan Westerbork.  

Met het 4 & 5 mei comité i.s.m de Binnenwaai, Dynamo jongerenwerk, Streetcornerwork, de wijk en jeugd agenten en ambtenaren van stadsdeel oost is een excursie naar kamp Westerbork georganiseerd waarin de jongeren centraal stonden.  

Regenboogvlag gaat uit bij Protestantse Kerken Amsterdam

Positief gebaar als reactie op Nashville verklaring

Bij verschillende kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) zijn vandaag regenboogvlaggen uitgegaan als reactie op de Nashville verklaring. Daarmee wil de kerk duidelijk maken dat iedereen welkom is, los van de seksuele geaardheid.

Inmiddels hangen de vlaggen al bij de Oranjekerk, de Keizersgrachtkerk, de Opgang, Vrijburg en Waalse kerk. Meer kerken zullen deze week volgen. De toren van de Westerkerk is van de gemeente Amsterdam, maar die heeft al toestemming gegeven de regenboogbanier morgen op te hangen.

Ook uw kerk kan mee doen en de regenboogvlag uitsteken.


regenboogvlag gaat uitbij oranjekerk

De koster van de Oranjekerk hangt de vlag op, Rosaliene Israel kijkt toe.

Ds. Rosaliene Israel, scriba (secretaris) van de PKA, verklaart:

“De Nashville-verklaring over Bijbelse seksualiteit heeft veel mensen in onze stad geschokt. Ook binnen de Protestantse Kerk in Amsterdam is er verdriet over deze verklaring. Wij distantiëren ons ervan.

De afgelopen jaren hebben we als kerk gewerkt aan een cultuur van openheid en gesprek, ook over de thema’s waar we verschillend over denken. De toon en de inhoud van deze verklaring staat haaks op de open houding waar dit gesprek om vraagt, waarin ruimte is voor ieder om zich uit te spreken en gehoord te worden.  

Tegen iedereen die zich door de Nashville-verklaring geraakt of gekwetst voelt zeggen we als Protestantse Kerk Amsterdam: weet dat er in onze stad talloze kerken en christelijke gemeenschappen zijn waar je van harte welkom bent.”


De Westerkerk alvast met echte regenboog

Voor meer informatie: Wilfred Scholten, Communicatie PKA,
   06 51 83 58 52.

Amsterdam Church Route

Een goddelijke stad is een door Rob Visser ontwikkelde app voor uw telefoon en tablet
gebouwd door IJburger Gerard van Enk.
 
De audio-tour voert u langs tal van religieuze plaatsen in de binnenstad, zeer aanbevolen.
Download: Android (Samsung etc) of iOS (Apple).

 

Eenzaam en leeg blauw krat

(​Het eenzame, lege krat staarde gelaten naar buiten, waar het tot overmaat van ramp een rijk gevuld collegakrat voorbij ziet fietsen, snikkend wendt het zielige hoopje plastic de blik af en zucht nog eens diep)

De Sociale Kruidenier is een winkel en ontmoetingsplek voor Amsterdammers in armoede
Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs, in aanvulling op hun voedselpakket.
Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf aan welke producten zij behoefte hebben. 

Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor en/of laagdrempelig financieel advies. 
In ruil voor het volgen van een cursus of training ontvangen onze klanten extra winkeltegoed. 
Met deze integrale aanpak hopen wij mensen in armoede hun waardigheid terug te geven en hen te helpen hun leven weer op orde te krijgen.

Helpt u ons om de kruidenierswinkel te vullen? 
Neem dan tijdens het boodschappen doen iets extra’s voor de Sociale Kruidenier mee! 
Non-food producten waar veel vraag naar is vindt u op deze boodschappenlijst:

- Wasmiddel (poeder/vloeibaar) - Toiletpapier - Afwasmiddel - Deodorant (m/v) - Luiers (met name maat 4 of groter) - Zonnebloemolie 
- Tonijn in blik - Houdbaar broodbeleg - Suiker - (Oplos)koffie - Douchegel (m/v) - Eten voor kat of hond

In De Binnenwaai staat een blauw krat, waarin u spullen voor de sociale kruidenier kunt doen. 
Het krat staat na binnenkomst links in de hoek, bij het raam. De inhoud wordt ongeveer één keer per maand opgehaald.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief