Nieuws

Kerkgebouw IJburg heeft een eigen naam

De binnenwaai

P8240271_kleiner

Uit meer dan 250 inzendingen heeft de jurycommissie van de prijsvraag voor het nieuwe kerkgebouw op IJburg een winnende naam gezocht. De jury was op zoek naar een naam met eeuwigheidswaarde, die straks bij elke IJburger herkenning oproept. Een naam die past bij de functie van het gebouw, bij IJburg en bij de elementen wind, water en ruimte. Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter van Zeeburg, onthulde de nieuwe naam afgelopen zondag.

 

De Binnenwaai
Hatice Seker, die sinds vier jaar op IJburg woont, bedacht de winnende naam ‘De Binnenwaai’. Volgens de jury is deze naam precies wat het gebouw moet uitstralen, want iedereen is er altijd welkom om te komen binnenwaaien. Bovendien klinkt het goed en vrolijk, aldus een enthousiaste jury. Hatice wint een tegoedbon van 100 euro, te besteden bij een IJburgse ondernemer. Ook haar zoontje had een naam voor de kerk ingestuurd, die net niet in de top vier terechtkwam. Andere inzendingen zoals De Windhoek, Opperdan, DichtbIJ en De Verbinding behoorden wel tot de favorieten, maar na lang beraad koos de jury unaniem voor De Binnenwaai.

In De Binnenwaai is elke zondagochtend om 11.00 uur een viering van Kerk op IJburg, maar er vinden ook andere activiteiten plaats. Iedereen is welkom.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief