Predikant, kernteamleden en tienerwerker

Rob Visser

dsRobVisserwebRob Visser (17-12-’51) werd geboren in den Haag en was vanaf 1974 werkzaam als predikant.

Eerst op Tholen, waar hij een nieuwe gemeente voor forenzen oprichtte. Daarna voerde zijn weg via Geldermalsen, Holten en Apeldoorn naar Amsterdam-IJburg, waar hem op dit eiland opnieuw de taak wacht een nieuwe gemeente te stichten.

Hij en zijn vrouw Herma hebben drie kinderen en wonen op de Vrijburcht op Steigereiland in een huis van de kerk.

Alexander Noordijk

alexander noordijkAls predikant i.o. ben ik naast kernteamlid van De Binnenwaai ook jeugdwerkadviseur van JOP. Mijn roots liggen in het Zuid Hollandse plaatsje Mijnsheerenland en ik woon al weer geruime tijd op IJburg met veel plezier!

Mijn hobby’s zijn radio maken, terrasje pakken, filmpjes kijken en reizen! Graag wil ik ook jullie beter leren kennen, dus kom gauw een keertje langs in 'De Binnenwaai'!

Herma Visser Locht

Herma VisserHerma Visser-Locht (14-5-’51) werd geboren in Wageningen en bracht haar jeugd door in Rotterdam.

Zij werkte als onderwijzeres in Alpen aan de Rijn en raakte door het werk van haar man Rob steeds meer in het kerkenwerk betrokken.

In 1995 startte zij een HBO-studie theologie in Zwolle en werd in 1990 benoemd tot voorganger binnen de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB en werd kerkelijk werker en vertrouwenspersoon in een zorgcentrum in Apeldoorn.

Herma en Rob wonen op Steigereiland.

Sebastiaan Kolstee

SebastiaanKolsteeIk ben een jurist en vader. Ik ben opgegroeid in ontwikkelingslanden, maar heb intussen sterke wortels in Nederland. Ik zet mij momenteel in om studenten te begeleiden en ik ben -onder meer- ook werkzaam als school-voorlichter bij het Rode Kruis Amsterdam. Ik ben zeer geïnspireerd door het geweldloze communicatie-model van waaruit ik mij nu in oefengroepen bekwaam als trainer.

Ik probeer sociaal, actief en zorgzaam te zijn en wil vanuit mijn kennis, levens/werkervaring, vaardigheden en mijn netwerk bijdragen aan een wereld waarin met liefde, respect, begrip, waardering en zorg voor elkaar samengeleefd kan worden. Ik zet mij in voor De Binnenwaai om vanuit samenwerking, vertrouwen en verantwoordelijkheid bij te dragen aan gezamenlijke vieringen en activiteiten, zodat mijn behoeften aan verbinding, vriendschappen, vreedzaam en zinvol leven gestalte kunnen krijgen. 'Wat ik in mij leven wil is bijdragen aan een stroom van wederzijds geven dat verbonden is met het hart en met de Goddelijke inspiratie'.

Riekje van Osnabrugge

riekje van osnabruggeSinds augustus 2006 woon ik met mijn gezin (een geliefde, twee zoons) met veel genot vlakbij het Diemerpark. Lopend boodschappen kunnen doen, met de fiets dagelijks over de mooiste fietsbrug van Europa mogen rijden, altijd mensen in de buurt die je groeten, wie wil dat nou niet?  !

In mijn betaalde leven ben ik studentenpastor vanuit de Protestantse Kerk Amsterdam voor o.a. studenten van de Hogeschool Inholland. Ik bied hen een luisterend oor, begeleid ze waar gewenst in rouw, verdriet en levensvragen. Met mijn collega in de stad organiseer ik ook allerlei bijeenkomsten over zaken die er toe doen.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om op IJburg deel te zijn van een groter verband. Gevormd door mensen die er voor elkaar en voor anderen willen zijn, geïnspireerd door de verhalen uit de bijbel.

We zijn binnen De Binnenwaai enorm verschillend, maar voelen ons toch verbonden: door het geloof, de hoop dat het op IJburg mogelijk is een vrolijke open gemeenschap te vormen waarbij ieder mens telt, zonder buitensluiting, met de blik naar buiten, over schuttingen heen.

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief