Kernteamleden

Alexander Noordijk

alexander noordijkAls predikant i.o. ben ik naast kernteamlid van De Binnenwaai ook jeugdwerkadviseur van JOP. Mijn roots liggen in het Zuid Hollandse plaatsje Mijnsheerenland en ik woon al weer geruime tijd op IJburg met veel plezier!

Mijn hobby’s zijn radio maken, terrasje pakken, filmpjes kijken en reizen! Graag wil ik ook jullie beter leren kennen, dus kom gauw een keertje langs in 'De Binnenwaai'!

Sebastiaan Kolstee

SebastiaanKolsteeIk ben een jurist en vader. Ik ben opgegroeid in ontwikkelingslanden, maar heb intussen sterke wortels in Nederland. Ik zet mij momenteel in om studenten te begeleiden en ik ben -onder meer- ook werkzaam als school-voorlichter bij het Rode Kruis Amsterdam. Ik ben zeer geïnspireerd door het geweldloze communicatie-model van waaruit ik mij nu in oefengroepen bekwaam als trainer.

Ik probeer sociaal, actief en zorgzaam te zijn en wil vanuit mijn kennis, levens/werkervaring, vaardigheden en mijn netwerk bijdragen aan een wereld waarin met liefde, respect, begrip, waardering en zorg voor elkaar samengeleefd kan worden. Ik zet mij in voor De Binnenwaai om vanuit samenwerking, vertrouwen en verantwoordelijkheid bij te dragen aan gezamenlijke vieringen en activiteiten, zodat mijn behoeften aan verbinding, vriendschappen, vreedzaam en zinvol leven gestalte kunnen krijgen. 'Wat ik in mij leven wil is bijdragen aan een stroom van wederzijds geven dat verbonden is met het hart en met de Goddelijke inspiratie'.

Riekje van Osnabrugge

riekje van osnabruggeSinds augustus 2006 woon ik met mijn gezin (een geliefde, twee zoons) met veel genot vlakbij het Diemerpark. Lopend boodschappen kunnen doen, met de fiets dagelijks over de mooiste fietsbrug van Europa mogen rijden, altijd mensen in de buurt die je groeten, wie wil dat nou niet?  !

In mijn betaalde leven ben ik studentenpastor vanuit de Protestantse Kerk Amsterdam voor o.a. studenten van de Hogeschool Inholland. Ik bied hen een luisterend oor, begeleid ze waar gewenst in rouw, verdriet en levensvragen. Met mijn collega in de stad organiseer ik ook allerlei bijeenkomsten over zaken die er toe doen.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om op IJburg deel te zijn van een groter verband. Gevormd door mensen die er voor elkaar en voor anderen willen zijn, geïnspireerd door de verhalen uit de bijbel.

We zijn binnen De Binnenwaai enorm verschillend, maar voelen ons toch verbonden: door het geloof, de hoop dat het op IJburg mogelijk is een vrolijke open gemeenschap te vormen waarbij ieder mens telt, zonder buitensluiting, met de blik naar buiten, over schuttingen heen.

Joke Schoofs-van Zanten

Joke Schoofs-van ZantenIk ben gepensioneerd verpleegkundige, werkte als weekendhoofd en 's nachts in de thuiszorg. Net als mijn zoon en dochter woon ik vanaf het begin op IJburg. Mijn drie kleinkinderen wonen vlak bij mij en ik pas vaak op. Ook buren met honden weten me te vinden. Ik laat ze (de hondjes) graag en veel uit. 

De Binnenwaai is voor mij een goede plek. Voor deze er was kwam ik veel in de Tronk en ik ben blij dat de overgang indertijd in goede harmonie is verlopen. Ik ben blij dat Binnenwaai dominee Rob Visser veel doet voor IJburg. Het belangrijkst vind ik echter dat de Binnenwaai een plek is waar je er voor elkaar bent.

 

Jan-Joost van Dam

Jan-Joost van Dam

De Binnenwaai organiseert diverse activiteiten en vormt voor mij een inspirerende plek voor bezinning en samenzijn. Maar net als de rest van de samenleving is ook de (protestantse) kerk in beweging. Dat vraagt om flexibiliteit, daadkracht en saamhorigheid.

Als voorzitter van het kernteam combineer ik mijn bestuurservaring met maatschappelijke betrokkenheid en zingeving. Het is een mooie uitdaging om samen met o.a. het kernteam, de kerkgemeente, de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) en natuurlijk de wijk IJburg onze jonge kerk op de kaart te zetten!

Meer artikelen...

De Binnenwaai

Gebouw Solid 18
Ed Pelsterpark 2
1087 EJ  Amsterdam

Abonneer op de Nieuwsbrief